Celozrnné cestoviny s hubami a čerstvou červenou paprikou
Hríby sú veľmi dobrým zdrojom vlákniny, môžu zlepšiť s imunitu. Nehrozia vám žiadne otravy hubami a pri chudnutí sa nimi môžete napchať koľko chcete.
Čo budete potrebovať:
- celozrnné cestoviny
- cibuľa
- hliva ustricová
- hnedé šampiony
- červená paprika čerstvá
- tymian
- olivový olej
- červená mletá paprika
- čierne korenie
- rasca
- soľ
Postup:
Cibuľu pokrájajte a dajte opražiť na olivovom oleji. Stiahnite z ohňa a pridajte červenú mletú papriku. Ako prvé pridajte do hrnca pokrájané nožičky hlivy ustricovej. Potrebujú viac času na zmäknutie.
Pridajte pokrájané ostatné časti hlivy.
Hliva utricová je v hrnci ako prvá.
Teraz prídu na rad hnedé šampiňóny. Celé pokrájajte na väčšie kúsky.
Šampiňóny netreba dlho tepelne upravovať. Pridajte ich k hlive.
Zmiešajte všetky huby.
Pridajte koreniny. Najchutnejšie je čerstvo podrvené v mažiariku.
Zalejte vriacou vodou. Prikryte hrniec a krátko povarte. Hliva je už takmer hotová a šampiony budú uvarené veľmi rýchlo.
Zatiaľ si pokrájajte červenú papriku a šupnite ju do hrnca k hubám.
Huby podávajte s celozrnnými cestovinami. Práve ste si pripravili vynikajúci fitness recept. Pre doplnenie bielkovín môžete jedlo posypať niektorým nízkotučným strúhaným syrom, prípadne parmezánom.
Želám dobrú chuť.