Pečenie vlastného chleba je pre mnohých, ktorí sa snažia udržať svoju hmotnosť na dobrých číslach, už samozrejmosťou. Čas ušetríme, ak použijeme napríklad domácu pekárničku, trebárs len na miesenie cesta. Prednosťou doma pečeného chleba je, že na prípravu použijeme zdraviu prospešné ingrediencie a v dnešnom recepte sú to predovšetkým ovsené vločky. Ovsené vločky sú výborným zdrojom vlákniny, vitamínov, minerálov a stopových prvkov.
Suroviny som dala do pekárničky na chlieb a zapla program na miesenie cesta. Je to najkratší program, zvyčajne 15-minútový.
Formu na srnčí chrbát som si vystlala papierom na pečenie a vymiesené cesto som si preložila do formy. Dala som to rúry piecť pri nízkej teplote 150-stupňov 45 -50 minút, treba si sledovať a odskúšať nožom. Dobrú chuť