Ryžové cestoviny si uvaríme podľa návodu. Cibuľu si očistíme, nakrájame na malé kocky. Panvicu si rozohrejeme, polejeme olivovým olejom a opražíme cibuľku. Pridáme tuniaka a premiešame. Netreba nechávať dlho, iba ho prehriať. Nakoniec pridáme odvážený kečup a servírujeme na tanier spolu s ryžovými cestovinami.
Zeleninu si načistíme a ako zvyčajne konzumujeme ako prvú.
Dobrú chuť
Celozrnné cestoviny si uvaríme klasickým spôsobom. Scedíme ich v studenej vode. Vajíčko s bielkom spolu v miske poriadne premiešame. Pridáme k nim odkvapkané cestoviny, štipku soli a premiešame spolu.
Na panvicu dáme olivový olej. Pridáme zmiešané cestoviny s vajíčkom a neustále miešame. Keď sú vajíčka dostatočne hotové, vysypeme cestoviny na tanier.
Zeleninu si prichystáme a budeme ju konzumovať ako prvú.
Dobrú chuť.
Jablka si načístíme a nastrúhame. Do hrnca nalejeme odvážené mlieko, primiešame jedno vajíčko a nastrúhané jablká. Dáme variť za stáleho miešania. Povaríme 5 minút, odstavíme, pridáme polovicu mletých orechov.
Kto potrebuje sladiť, pridá si stéviu, ja mám jablká sladké, stačí mi cukor z nich.
Kašu prelejeme do taniera a posypeme ostatnými orechami. Zeleninu si načistíme a naservírujeme, budeme ju ako vždy konzumovať prvú.
Z celozrnného sandwicha odstránime okraje. Až takto okrájaný sandwich odvážime. Jednotlivé kúsky sandwicha prevalkáme valčekom, na každý položíme kúsok šunky a syra. Zavinieme, prstami pozatláčame, aby držali tvar.
Panvicu si poriadne rozpálime, pokladáme na ňu jednotlivé ruličky a to tak, že dávame spojom naspodok, aby sa nám opiekol ako prvý. Potom postupne otáčame ruličky a opekáme z každej strany.
Zeleninu si načistíme a naservírujeme na tanier, pridáme ruličky a olivovým olejom pokvapkáme zeleninu.
Budeme ju konzumovať ako prvú.
Dobrú chuť.
Celozrnný rožok si odvážime a nakrájame na tenké plátky. Mlieko si privedieme do varu, pridáme mak a trochu spolu prevaríme. Rožky si dáme do misy a prelejeme mliekom s makom. Ak sa vám dá, nemiešajte lyžičkou, ale skúste premiešať v mise nadhadzovaním, aby sa rožky zbytočne nerozpadávali.
Naservírujte na tanier a pridajte odvážené množstvo tvarohu. Prelejte vrch trochou medu na osladenie.
Uhorku s kalerábom si načistíme a budeme konzumovať ako prvé.
Dobrú chuť.
mrazený špenát 90g
bielok 35g
špaldová múka celozrnná hladká 45g
čistá voda 20g
olivový olej 8g
mozzarella light 30g
cesnak 1ks
mrkva 100g
Špaldovú múku a olivový olej spolu zmiešame, postupne pridávame vodu, aby nám vzniklo cesto. Poriadne ho premiesime v ruke a necháme chvíľu odpočívať.
Medzitým si môžeme pripraviť špenát. Rozmrazený špenát premyjeme na sitku, necháme poriadne odkvapkať, dáme do hrnca a prehrejeme ho na ohni za neustáleho miešania. Nejaká tekutina vždy zostane v premytom špenáte, preto netreba dolievať vodu, ak by vám predsa len priháral, prilejte trochu vody. Necháme ho chvíľu povariť, odstavíme a počkáme, kým vychchladne. Do chladnejšieho pridáme pretlačený cesnak a trochu soli. Primiešame bielko a poriadne spolu premiešame.
Cesto si na doske vyvaľkáme do okrúhlého tvaru. Položíme ho na papier na pečenie. Naň navrstvíme špenátovú zmes a dáme do trúby piesť na 10-15 minút pri teplote 170 stupňov ( záleží od rúry, sledujte spodok pizze).
Mozzarellu si nakrájame na drobné kúsky ( alebo ju trochu zmixujeme) nakoľko do tohto príjmu sa jej už nevojde viac, budeme sa snažiť ju takýmto spôsobom posypať na celú pizzu.
Pred koncom pečenia vytiahnite pizzu a posypte ju mozzarellou a dajte ešte zapiesť. Stačí chvíľu, lebo mozzarella sa pekne rotečie.
A kto na pizzu pozabudne ako ja, bude ju mať chrumkavú ako ja na obrázku.
Načistenú mrku si postrúhame, naservírujeme a budeme ju jesť ako prvú.
Tip: lepšie sa pizza robí z dvojnásobného množstva, polovicu si môžete odložiť na ďalšie jedenie.
Dobrú chuť
Na 100g
Špaldové rezance si klasicky uvaríme vo vriacej vode, kto potrebuje soliť, do vody si pridá aj trochu soli. Mlieko si prevaríme, zamiešame do neho mak a necháme chvíľu povariť. Varením zredukujte na požadovanú hustotu, ako vám vyhovuje, pridajte uvarené špaldové rezance a spolu premiešajte. Naservírujte na tanier. Zeleninu si načistíme, nachystáme a budeme ju konzumovať pred makovými rezancami.
Dobrú chuť
Paradajke vykrojíme stred a naplníme ju cottage cheesom. Ostatnú zeleninu si pripravíme a servírujeme spolu s vajíčkom a knäckebrotom. Zeleninu budeme jesť ako prvú. Ešte ju prelejeme trochou olivového oleja.
Dobrú chuť
Domácu celozrnnú tortillu vyrobíme podľa postupu uvedenom v článku Domáca špaldová tortilla. Ja som tentokrát použila grahamovú múku, trochu som pridala pri ceste ešte vody.
Zeleninu si očistíme a necháme odkvapkať. Tuniaka vo vlastnej šťave si otvoríme a zbavíme nadbytočnej tekutiny.
Do upečenej tortilly naukladáme zelený šalát a posypeme ho tuniakom. Opatrne zrolujeme a servírujeme na tanier. Okolo neho rozložíme ostatnú zeleninu a zjeme ju ako prvú.
Dobrú chuť.
v príjme započítaná zelenina:
Polovicu banánu (60g) rozpučíme vidličkou, primiešame k nemu vajíčko,mak a ovsené vločky. Waflovač jemne postriekame olivovým olejom a vylejeme naň banánovú zmes. Opečieme. Pripravíme si zeleninu a budeme ju konzumovať ako prvú.
Nízkotučný tvaroh si rozmiešame s troškou nízkotučného mlieka. Wafle vyberieme, rozdelíme ich na časti a postupne natierame tvarohom a vrstvíme.
Zvyšný banán si najkrájame na plátky a pridáme k wafliam.
Dobrú chuť.