Karfiol varený v pare
Už ste si pripravili karfiol na takýto spôsob? Varený, posypaný strúhankou?
Ja mám toto jedlo veľmi rada, je to jednoduchá príprava a pripomína mi to trošku vyprážaný karfiol. Ale vyprážaný karfiol nie je vhodné jedlo ani pre chudnúcich, ani pre tých, ktorý si udržiavajú štíhlu líniu.
Čo potrebujete:
- karfiol
- strúhanku, najlepšie keď si nastrúhate vlastnú, z celozrnného pečiva
- olivový olej
- trochu masla
Ako na to:
Karfiol sa dá uvariť v posolenej vode, ale čo keby ste skúsili, ako chutí uvarený na pare a bez soli? Kto má problémy s vysokým tlakom, túto možnosť uvíta. Karfiol umyte a rozoberte na menšie ružičky a poukladajte do parného hrnca. Doba varenie záleží na tom, či máte radi karfiol mäkký alebo tvrdší. Soľ netreba pridávať.
Medzi tým, ako karfiol pripravujete na pare, si na panvici opražte na troške olivového oleja celozrnnú srúhanku. Dá sa opražiť aj na sucho. Keď strúhanka trošičku zhnedne a zavonia, je hotová.
Uvarený karfiol poukladajte na tanier, môžete ho pokvapkať kvalitným olivovým olejom, alebo troškou rozpusteného masla. Posypte strúhankou. Na doplnenie bielkovín môžete posypať aj parmezánom alebo obložiť plátkami mozzarelly.
Dobrú chuť.