Celozrnné cestoviny s hubami a parmezánom

Cestoviny je dobré mať doma vždy po ruke. Nemáte nápad čo pripraviť na obed, alebo rýchlu večeru? Vyberiete zo skrinky vrecko celozrnných cestovín a nakuknete do chladničky. Určite sa tam nájde nejaká zelenina, syr.

Ja som našla v chladničke balíček s čerstvými mix hubami, vrecko s postrúhaným syrom tiež. Nápad bol na svete.

Na prípravu som použila:

  • celozrnné cestoviny
  • šampiňóny, krémové šampiňóny, hliva ustricová
  • bylinky
  • sójová smotana
  • olivový olej
  • korenie podľa chuti

Rozohriala som si panvičku, naliala trošku olivového oleja a pridala prvé nakrájané huby – hlivu. Postupne som pridala ostatné šampiňóny, trochu orestovala. Pridala jemne soľ, čierne korenie a podrvený rímsky kmín.

Medzi tým sa mi na druhom horáku uvarili celozrnné cestoviny. Tie som scedila a pokvapkala troškou oleja.

Do orestovaných húb som priliala sójovú smotanu a čerstvé bylinky. Kto až tak veľmi nepočíta kalórie, môže pridať kúsok masla. Celkom na koniec som pridala sušený tymian.

Hotové jedlo si môžete posypať strúhaným parmezánom.

cestoviny

cestoviny

Ľubica Balentová

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: