Celozrnné cestoviny s hubami a parmezánom
Cestoviny je dobré mať doma vždy po ruke. Nemáte nápad čo pripraviť na obed, alebo rýchlu večeru? Vyberiete zo skrinky vrecko celozrnných cestovín a nakuknete do chladničky. Určite sa tam nájde nejaká zelenina, syr.
Ja som našla v chladničke balíček s čerstvými mix hubami, vrecko s postrúhaným syrom tiež. Nápad bol na svete.
Na prípravu som použila:
- celozrnné cestoviny
- šampiňóny, krémové šampiňóny, hliva ustricová
- bylinky
- sójová smotana
- olivový olej
- korenie podľa chuti
Rozohriala som si panvičku, naliala trošku olivového oleja a pridala prvé nakrájané huby – hlivu. Postupne som pridala ostatné šampiňóny, trochu orestovala. Pridala jemne soľ, čierne korenie a podrvený rímsky kmín.
Medzi tým sa mi na druhom horáku uvarili celozrnné cestoviny. Tie som scedila a pokvapkala troškou oleja.
Do orestovaných húb som priliala sójovú smotanu a čerstvé bylinky. Kto až tak veľmi nepočíta kalórie, môže pridať kúsok masla. Celkom na koniec som pridala sušený tymian.
Hotové jedlo si môžete posypať strúhaným parmezánom.