Cuketovo pohánkové fašírky

Pohánku som prepláchla studenou vodou a v sitku nechala odkvapkať. Preložila som ju do hrnca, zaliala horúcou vodou a nechala prejsť varom 2 -3 minúty. Množstvo vody odhadom, podobné množstvo ako pri varení ryže. Po 2 -3 minútach som vypla sporák a viac sa o pohánku nestarala. Tento postup prípravy je šetrný pre zachovanie všetkých užitočných látok, ktoré pohánka obsahuje.

Pohánku som pripravovala na obed ako prílohu k dusenej zelenine a bolo jej trochu viac, tak som ju odložila na druhý deň. A by bola zmena v jedálničku, pripravila som zo zvyšnej pohánky fašírky. Bez použitia mäsa, s cuketou.

Na prípravu potrebujete:

  • cuketu
  • pohánku
  • vajce
  • cesnak
  • majorán
  • čierne korenie
  • soľ

Mladú cuketu si nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Už mäkkú pohánku zmiešajte s cuketou, vajíčkom, korením, roztlačeným cesnakom a ďalšími ingredienciami. Vyformujte z hmoty fašírky a opečte na olejom mierne pofŕkanej panvičke. Na teflónovej panvičke stačí oleja naozaj málo. Kto si veľmi stráži váhu, určite by sa dali opiecť na papieri v rúre. Ak by karbonátky nedržali tvar stačí pridať trocha celozrnnej domácej strúhanky.

IMG_20151127_115816

Ľubica Balentová

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: