Cviklová zdravá pizza

Suroviny:

 

Postup:

Cesto si vypracujeme podľa postupu uvedeného v predchádzajúcom príspevku.
Mne zostala polovica cesta z langošov, tak budem pracovať s ňou.
Cesto si rozvaľkám na jemne pomúčenej doske a prenesiem ho na plech. Je už na vás, či budete z neho tvarovať okrúhly tvar pizze, alebo ho roztiahnete na veľkosť plechu. Ja som ho využila druhú možnosť.
Na cesto som naniesla kečup a rozotrela som ho lyžičkou. Potom som poukladala šunku. Pri pečení sa zbehne, preto je lepšie ju nakrájať na menšie kúsky a pizzu s ňou posypať. Olivy som si nechala odkvapkať na sitku a rozkrájala som ich na polovičky. Syr som nastrúhala a posypala som ním pizzu.
Takto pripravenú pizzu som dala do rúry piecť. Netreba ju piecť dlho, stačí, kým sa syr rozpustí a trochu zapečie. Cesto je ľahké a nadýchané, upečie sa veľmi rýchlo. Neobsahuje nič, čo by si vyžadovalo dlhé pečenie.
Upečenú pizzu nechajte trochu vychladnúť a rozkrájajte.
Dobrú chuť.

Hodnoty:

Treba vypočítať individuálne podľa gramáže použitého cesta a surovín na oblohu

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *