Cviklový šalát s knäckebrotom

Máme tu recept vhodný pri chudnutí. Príprava je nenáročná na čas, akurát varenie cvikle nám zaberie nejaké minúty. Tiež si ju môžme uvariť večer a na ráno máme pripravenú surovinu.

Cviklu si najprv dobre vydrhneme v studenej vode kefkou. Varíme ju v šupke. Najlepšie je zapariť ju horúcou vodou a variť ju čo najkratšie, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov. Zbytočne do nej nepicháme vidličkou, prvý krát stačí po 15 -20 minútach varenia. Čas dĺžky varenia ľahko odhadneme aj podľa veľkosti buľvy. Či už cvikla v hrnci mäkne, zistíme aj pohľadom na šupku, alebo sa jej jemne dotkneme vidličkou. Ak sa šupka začína oddelovať, cvikla bude uvarená. Pre istotu skontrolujeme nožom, zlejeme vodu a damé chladiť do studenej vody, alebo chladné miesto.

Suroviny:

  • Uvarená cvikla 180g
  • Šunka
  • Jogurt biely smotanový 130g
  • Knäckebrot 30g

Postup:

Cviklu postrúham na strúhadle, primiešam biely jogurt, ochutiť trochou soli a pridať koreniny podľa toho, kto má čo rád. Ja som pridala iba trochu soli. Nezabudnite si pridať ešte dostatok zeleniny

Energetické hodnoty odhad

  • 1592 kJ
  • Bielkoviny 16 g
  • Tuk 14 g
  • Sacharidy 44 g

cviklovy-salat-s-knek

gulinka

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: