Domáci plnotučný jogurt

Dnes tu máme recept na domáci jogurt. Postup je jednoduchý a vôbec to nie je zložité, ako by sa mohlo zdať. Pri príprave treba dodržiavať prísnu hygienu. Všetky nádoby, lyžičky a iné miešadlá treba poriadne vyumývať v horúcej vode.

Suroviny:

  • 1000g plnotučného mlieka
  • 60g bieleho smotanového jogurtu
  • 60g plnotučného sušeného mlieka

Postup:

Mlieko zmiešame so sušeným mliekom tak, aby neboli žiadne hrčky a ohrejeme na sporáku na 40 stupňov. Odstavíme a pridáme jogurt, premiešame.
Vylejeme do pohárikov a zapneme jogurtovač. Po 12-tich hodinách je jogurt hotový.

Ak nemáme jogurtovač, poukladáme poháriky (keď som nemala jogurtovač, používala som sklenené poháriky z ovčích jogurtov, ktoré sa bežne predávajú) na plech a dáme do rúry. Zapneme ju na 40 stupňov, necháme ohrievať, pokiaľ sa nám dá, najlepšie niekoľko hodín. Potom poriadne poprikrývame uterákmi, aby sa udržiavali poháriky v teple. Po 12 hodinách je jogurt hotový.

Keď sa nevyrába jogurt v jogurtovači, pri jedení sa trochu ťahá, ale to je len estetický detail.

Energetické hodnoty 100g

  • 381kj
  • Bielkoviny 4g
  • Tuk 5g
  • Sacharidy 6g

Bez sušeného mlieka

  • 285kj
  • Bielkoviny 3g
  • Tuk 3g
  • Sacharidy 4g

Web

gulinka

Click Here to Leave a Comment Below
Domáci polotučný jogurt - bibi.sk - 30. novembra 2015 Reply

[…] na polotučný jogurt je vlastne ten istý, ako som písala tu, rozdiel je len v použitom mlieku. Okolo výroby domáceho jogurtu je naozaj málo práce a […]

Leave a Comment: