Makové guličky

Suroviny:

  • hrušky 100g
  • ovsené vločky 30g
  • mak 25g
  • med 7g
  • tvaroh nízkotučný 50g
  • kaleráb 100g
  • uhorka 100g

 

Postup:

Hrušky nastrúhame na strúhadle. Pridáme k nim ovsené vločky, med a mak. Poriadne spolu premiešame, rukou môžeme aj postláčať, aby hruška pustila šťavu a mohla nám nasať do vločiek a maku. Necháme odpočívať aspoň pol hodinu.
Po odstáti rukami vytvarujeme guličky. Keď budeme robiť malé guličky, budeme ich mať na tanieri viac, oklameme trochu mozog.
Nezabudnite na zeleninu, skonzumujte ju ešte pred guličkami.

Energetické hodnoty odhad:

  • 1664KJ
  • Bielkoviny 18g
  • Tuky 12g
  • Sacharidy 52g

makove-gulicky

gulinka

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: