Nátierka z avokáda

Nátierky sú veľmi vďačná vec. Pripravíte ich rýchlo, jednoducho, zo zopár surovín. Najlepšie, keď vo vašej chladničke nájdete len samé zdravé, to sa potom nemusíte báť, že do nej dáte niečo, čo by ohrozilo vašu štíhlu líniu.

Na stole u nás odpočívalo avokádo a čakalo na svoju príležitosť. Už som sa poučila a avokádo nikdy nepoužijem v deň nákupu, aj keď vyzerá, že je zrelé.

K tomuto avokádu, som vyložila z chladničky jednu mrkvu, cesnak, francúzsku nátierku. Recept bol na svete.

Postup:

  • očistenú mrkvu si nastrúhajte na jemno a prehrejte minútku na panvičke s pár kvapkami olivového oleja
  • roztlačený cesnak a avokádo zbavené šupky si dajte do misky
  • pridajte francúzsku nátierku
  • pridajte mrkvu (môže byť aj celkom surová)
  • všetko dobre premiešajte vidličkou
  • pridajte čierne rozdrvené korenie

Nátierku som natrela na nasucho opečené krajčeky slatinského chleba. Hotové chlebíky si môžete posypať čerstvými bylinkami. Ja som zvolila petržlenovú vňať.

nátierka

Ľubica Balentová

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: