Pečený karfiol

Karfiol mám rada. Najradšej mám vyprážaný karfiol. Ale kedže nie všetko dobré mňamkové je aj zdraviu a naším líniam prospešné, tak môžem prehlásiť, že nepamätám, kedy som vyprážaný karfiol mala naposledy. Dávno, pred rokmi. Snažím sa karfiol upravovať na jednoduchší spôsob, hlavne – nevysmážať! Najčastejšie ho uvarím a posypem strúhankou.

Na stránkach Fresh som objavila recept na karfiol v orientálnom štýle, ale ja som vynechala niektoré ingrediencie a bolo to aj tak vynikajúce.

Takže čo som použila dnes:

  • jeden karfiol
  • cesnak
  • olivový olej
  • soľ
  • kurkuma
  • rímske korenie
  • mletá červená paprika

Jednoduchšiu prípravu si už neviem predstaviť:

Zapnite rúru a rozohrejte na 200 -220 stupňov.

Karfiol umyte a rozoberte na ružičky. Kým v sitku odkvapká voda, do misky nalejte 4 lyžice olivového oleja, pridajte v mažiariku rozdrvený rímsky kmín, ďalej kurkumu, soľ, červenú papriku a nožom naplocho roztlačený cesnak. Prisypte do misky ružičky karfiolu a premiešajte. Rozložte na plech s papierom na pečenie. Vložte do horúcej rúry. Po 15 minúte trošku poobracajte ružičky a pečte ešte 15 minút.

Hotovo.

Energetické hodnoty pri tomto jedle ani netreba uvádzať. Záleží na tom, koľko dáte oleja. Ostatné zložky sú v poriadku.

Môžete jesť s chlebom, s ryžou, alebo nasypať na cestoviny.

P2090530

P2090559

Ľubica Balentová

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: