Pizza s tuniakom

Suroviny:

  • špaldová múka 45g
  • voda studená 25g
  • olivový olej 7g
  • tuniak vo vlastnej šťave 45g
  • kečup so stéviou 30g
  • olivy 40g
  • šalát ľadový 50g
  • rukola 20g
  • rajčiny 120g

 

Postup:

Špaldovú múku si nasypeme do misky, pridáme olivový olej a vodu. Premiešame, vznikne nám cestíčko, rozvalkáme ho na tenko, potrieme kečupom. Tuniaka si dáme odkvapkať, po odkvapkaní posypeme na kečupom potreté cesto. Olivy si nakrájame na maličké kúsky, aby nám vyšlo na celú pizzu a dáme ju piesť. Nakoľko je tenká, nepečieme ju dlho, tak 10 minút pri teplote 170 stupňov, treba pozerať, kto má rád chrumkavejšiu, aj dlhšie môže nechať.
Po upečení posypeme rukolou, nachystáme si zeleninu a zjeme ju ako prvú.
Ešte sa chcem vyjadriť k tej soli, určite ste si všimli, že celkovo sa snažím málo soliť, nielen preto, že je soľ nezdravá, ale skôr preto, že soľ veľmi chutnutiu nepomáha, zadržiava zbytočne vodu v tele. Pri tejto pizzi som tú soľ nedávala ale kvôli tomu, že olivy sú už dosť slané, nakoľko sú konzerované v slanom náleve. Takže tej soli pri jedení budete cítiť dosť.
Tak dobrú chuť

Energetické hodnoty odhad:

  • 1628KJ
  • Bielkoviny 19g
  • Tuky 14g
  • Sacharidy 43g

 

pizza-s-tuniakom

gulinka

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: