Polenta s hubami

Na polentu potrebujete:

  • 250g kukuričnej krupice
  • 500ml mlieka
  • 500ml vody
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Do hrnca dajte pol litra mlieka a priveďte do varu. Prilejte pol litra horúcej vody. Z rýchlovarnej konvice to máte hneď. Začnite postupne sypať odmerané množstvo kukuričnej krupice. Sypte pomaly, za stáleho miešania. Aj keď už máte všetko v hrnci, stále sa kaša musí miešať. Pomaly pokračujte asi 20minút. Pridajte aj trošku soli a čerstvo nadrvené čierne korenie. Kým strážite polentu, na vedlajšom horáku si môžete pripraviť huby na cibuľke.

P1780087

Huby si pripravíte takto:

Cibuľu nakrájajte a dajte na panvicu s pár kvapkami olivového oleja. Trochu opražte a pridajte nakrájané šampiňóny. Orestujte. Môžete pridať trošku tymianu a jemne posoliť.

P1780083

Hotovú polentu si môžete trochu opiecť na teflonovej panvici. Dá sa opiecť aj bez použitia oleja, ja som dala na panvicu pár kvapiek olivového oleja. Naberačkou urobte  kôpku z kukuričnej kaše a roztlačte do tvaru placky. Opečte z oboch strán.

P1780090

Placku si obložte hríbikmi s cibuľkou, pridajte napríklad posekanú petržlenovú vňaťku, alebo iné čerstvé bylinky.

P1780105

P1780113

Dobrú chuť prajem.

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *