Prosová kaša s makom
Proso je obilnina, najbohatšia na minerálne látky. Na prípravu zdravých receptov však používame pšeno – to je proso zbavené šupiek. Šupky by boli totiž ťažko stráviteľné.
Suroviny:
- proso 40g
- nízkotučné mlieko 250g
- mak 20g
- stéviové sladidlo (podľa potreby)
Postup:
Proso niekoľko krát dôkladne premyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme mliekom. Uvaríme. Ak by bolo treba, prilejeme trochu čistej vody. Pridáme stéviove sladidlo podľa vlastnej chuti. Polovicu uvarenej kaše dáme do pohárika, posypeme makom a prikryjeme zvyškom kaše.
Pripravíme si 200g zeleniny, ktorú zjeme ako prvú.
Energetické hodnoty odhad
- 1459kj
- Bielkoviny 15g
- Tuky 9g
- Sacharidy 43g