Sladké kuracie prsia s ryžou

Suroviny:

  • kuracie prsia 60g
  • med 20g
  • ryža natural 20g suchý stav
  • cvikla 130g
  • šalát 30g
  • olivový olej 13g

 

Postup:

Mäso si umyjeme, pridáme k nemu med, trochu červenej papriky a olivový olej. Poriadne mäso touto zmesou potrieme a necháme chvíľu oddychovať.
Ryžu si uvaríme, ja varievam ryžu s kari korením a bazalkou, výborný je aj zázvor.
Takto pripravené mäso dáme na rozpálenú panvicu, už nepridávame olej, nakoľko už mäso obsahuje dostatok oleja a opečieme ho z oboch strán.
Cviklu som si uvarila v šupke v čistej vode bez pridania akýchkoľvek prísad. Sama o sebe je dostatočne sladká, nepovažovala som za potrebné ju už ďalej sladiť. Ak vám však jej chuť nevyhovuje, môžete ju neskôr doslaviť stéviou.
Uvarenú cviklu ošupime, rozmixujeme a môžeme servírovať na tanier spolu so šalátom. Budeme ju konzumovať so šalátom ako prvú.
Pridáme uvarenú ryžu a opečené mäso a dostatočne sýty obed je na svete.

Energetické hodnoty odhad

  • 1587kj
  • Bielkoviny 18g
  • Tuky 14g
  • Sacharidy 44g

sladke-kuracie-prsia-s-ryzou

gulinka

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: