Sladké kuracie prsia s ryžou
Suroviny:
- kuracie prsia 60g
- med 20g
- ryža natural 20g suchý stav
- cvikla 130g
- šalát 30g
- olivový olej 13g
Postup:
Mäso si umyjeme, pridáme k nemu med, trochu červenej papriky a olivový olej. Poriadne mäso touto zmesou potrieme a necháme chvíľu oddychovať.
Ryžu si uvaríme, ja varievam ryžu s kari korením a bazalkou, výborný je aj zázvor.
Takto pripravené mäso dáme na rozpálenú panvicu, už nepridávame olej, nakoľko už mäso obsahuje dostatok oleja a opečieme ho z oboch strán.
Cviklu som si uvarila v šupke v čistej vode bez pridania akýchkoľvek prísad. Sama o sebe je dostatočne sladká, nepovažovala som za potrebné ju už ďalej sladiť. Ak vám však jej chuť nevyhovuje, môžete ju neskôr doslaviť stéviou.
Uvarenú cviklu ošupime, rozmixujeme a môžeme servírovať na tanier spolu so šalátom. Budeme ju konzumovať so šalátom ako prvú.
Pridáme uvarenú ryžu a opečené mäso a dostatočne sýty obed je na svete.
Energetické hodnoty odhad
- 1587kj
- Bielkoviny 18g
- Tuky 14g
- Sacharidy 44g