Špenátové palacinky

V tomto recepte na palacinky, som použila mrazený špenát. Samozrejme lepšie by bolo keby ste mali k dispozícií čerstvý špenát. Ale nie vždy sa nám podarí zabezpečiť si všetko čerstvé, sezóna nepopustí a tovar v obchodoch nás niekedy aj odradí svojou kvalitou.

Suroviny:

šunka kuracia 30g
špenát krájaný mrazený 40g
vajíčko celé 50g
vločky ovsené 40g
ovsené otruby 15g
kečup 35g

Postup:

Špenát, vajíčko, ovsené otruby a ovsené vločky zmiešame dokopy, (kto solí, môže trochu prisoliť, mne v tom soľ nechýba), ak je to moc husté, pridáme trochu vody. Panvicu si rozohrejeme a jemne postriekame olivovým olejom, vylejeme zmes a opečieme z oboch strán.
Hotové vyberieme, potrieme kečupom a uložíme na to šunku. Následne zrolujeme do tvaru palacinky, prekrojíme stredom šikmým rezom.
Servírujeme na tanier, nezabudnite pridať 200g ľubovoľnej zeleniny.
Zeleninu vždy konzumujte prvú.

Energetické hodnoty odhad

  • 1520kj
  • Bielkoviny 18g
  • Tuk 10g
  • Sacharidy 43g

 

spenatove-palacinky

gulinka

Click Here to Leave a Comment Below
Katka - 19. februára 2016 Reply

Dobrý deň,
pripravila som si ich trošku viac, aby som mala aj na druhý deň, sú veľmi chutné, no jedlo si pripravujem niekedy aj do mraziaku, preto sa chcem spýtať sú vhodné aj na zmrazenie? Ďakujem

    gulinka - 23. februára 2016 Reply

    Zdravím Katka, so zmrazovaním palaciniek nemám skúsenosti. Asi by som to otestovala na jednej, aby nevznikla škoda. Som rada, že palacinky sa vydarili a recept sa páčil 🙂

Leave a Comment: