Tekvicový prívarok

Tento recept som zaradíla síce medzi fitness recepty, ale chcem upozorniť, že knedľa na fitness tanier nepatrí. Záleží aj či chudnete, alebo udržujete štíhlu líniu. Ako prílohu by som zvolila radšej varený zemiak,  knedľu z celozrnnej múky, alebo celozrnné pečivo. Kedže ja už nechudnem, dovolila som si výnimočne túto výnimku 🙂

Na tekvicový prívarok potrebujete:

 

  • mladú tekvicu
  • kôpor
  • cibuľu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • nízkotučné mieko
  • celozrnná pšeničná múka
  • stéviu
  • vínny ocot

Ako postupovať pri príprave tekvicového prívarku:

Tekvicu si olúpte, nakrájajte na menšie kusy a postrúhajte na hrubšom strúhadle. Moja tekvica už pri strúhaní púšťala vodu, tak som ju vymačkala.

Na troške olivového oleja opražte jednu pokrájanú cibuľu a po chvíli pridajte nastrúhanú tekvicu. Krátko orestujte, pridajte trochu soli, mletého čierneho korenia a prikryte pokrievkou. Tekvica bude za pár minút udusená. Medzitým si v miske rozmiešajte v mlieku trošku celozrnnej pšeničnej múky. Prilejte k tekvici a ešte krátko povarte. Zatiaľ si posekajte kôpor. Pridajte do hrnca s tekvicou. Zamiešajte a vypnite sporák. Kôpor už netreba dlhšie variť.

Tekvicový prívarok dochutíme stéviou a vínnym octom. Bude vynikajúci aj bez smotany. Ale ak by sa vám predsa len žiadalo, môžete kvapnúť trošku sójovej smotany.

Želám dobrú chuť.

 

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *