Tvarohové šúlance s džemom
Suroviny:
- tvaroh hrudkovitý 60g
- ovsené vločky 45g
- bielok 1ks (17g )
- džem Hamé pre diabetikov 45g
- kaleráb 150g
- paradajky 50g
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na múku. Zmiešame ju s tvarohom a bielkom. Vypracujeme zmes, ktorú necháme aspoň pol hodiny odpočívať. Potom z nej tvarujeme rukami malé šúlance, ktoré dáme variť do vriacej vody.
Nenechávame ich veľmi dlho, pretože sú krehké. Opatrne povyberáme a osladíme džemom pre diabetikov.
K jedlu podávame kaleráb a paradajky ako predjedlo, ktoré konzumujeme ako prvé.
Dobrú chuť
Energetické hodnoty odhad:
- 1487KJ
- Bielkoviny 17g
- Tuky 9g
- Sacharidy 50g